Koningsdag 2019 is alweer voorbij. Ondanks de paar fikse buien die we gehad hebben, konden we zeggen dat het weer een geslaagde dag was in ons dorp. De dag begon met de reveille van Linfano waar toch nog, ondanks het vroege uur, redelijk wat mensen op af kwamen. Daarna de herrie optocht met heel veel mooie versierde fietsen. Voor de herrieoptocht liep Linfano hun rondje door het dorp en daarna gingen de fietsen hun rondje maken. Met veel herrie en muziek vertrokken ze van de Gouwe Berg diioor Linschoten Noord naar de 5 Decemberkade waar de uitreiking en de fiets versier wedstrijd en de opening door de burgemeester en de voorzitter van het Oranje Comité was.

Daarna kon iedereen plaatsnemen aan de banken die in de Dorpstraat klaar gezet waren. Daar kon je met de dorpsgenoten wat bijpraten onder genoot van een bakje koffie of thee en een tompouce. Inmiddels werden de kraampjes voor de Oranjemarkt klaargezet en kwamen de eerste kinderen voor de vrijmarkt die ook hun zaken kopen verkopen. Op de Hoge Werf en het Kerkplein was het erg druk en gezellig.

Ook de workshops van de Brandweer, de Honkbal en de drumworkshop werden goed bezocht. Aan het begin van de middag werd er noig een dansvoorstelling gegeven door dansgroep Attitude. Die had ook veel bekijks.

In de middag waren er ook nog vele activiteiten. De zeskamp teams meldde zich aan het begin van de middag al bij de opkamer om zo te kunnen beginnen aan de zeskamp, waar ze in een competitie streden om de mooie prijzen. Je kan je uitleven op de vele springkussens en andere leuke spellen die het Oranjecomité neer had gezet in de Strick van Linschotenstraat. Ook de mini zeskamp in de Dorpstraat en de individuele zeskamp werd druk bezocht. Er was dit jaar ook een speurtocht uitgezet en die werd door vele kinderen gedaan.

Ook het horeca plein met de oliebollen van Luno, de hamburgers etc van Ferry Lempers, de frietjes van Happy Food en de drankjes van Café van Eijk waren goed in trek.

Aan het eind van de middag was er ook nog de kinderdisco die goed bezocht werd en de dag werd afgesloten met een mooi optreden van de band Hooked Up, die door ging tot half 7. Tijdens het optreden van de band werd de prijsuitreiking van de zeskamp gedaan en gingen de winnaars met een Happy Food bon naar huis.

Wij van het Oranjecomité willen iedere bedanken voor de medewerking aan deze weer geslaagde dag: alle vrijwilligers die zich ingezet hebben bij het op en afbouwen, bij helpen van de zeskamp en natuurlijk verder alle dorpsgenoten die naar het dorp zijn gekomen om deze dag met ons samen te vieren.

De vlaggetjes zijn weg en wij van het Oranjecomité houden even een zomerslaap, waarna we na de zomervakantie ons weer gaan richten op Koningsdag 2020 en dan zien we u allemaal weer op 27 april 2020.